nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Het assortiment van Optimaal Plus is uitgebreid met een aantal aan- en uittrekhulpmiddelen voor (steun)kousen.
 
Het Probleem
Therapeutische Elastische Kousen (TEK) worden veelal gedragen door ouderen en/of zieke mensen. Zij ondervinden bij het aan- en uittrekken van TEK veel problemen: Het ontbreekt hen aan kracht in armen en handen, zij kunnen niet goed bukken, hebben pijnin armen/handen/voeten.

Een van de kenmerken van een TEK is dat de hoogste druk in de kous zich bevindt op de enkel. Dit is tevens het smalste deel van de kous. Dit smalste deel moet nu juist over het breedste deel van de voet (wreef-hiel-omvang) getrokken worden. Hierbij oefent de kous een zeer hoge druk uit: aanzienlijk hoger dan de uiteindelijk op de enkel gewenste therapeutische drukwaarde. Daarnaast wordt de kous zowel bij het aantrekken als het uittrekken in een dubbele laag over het been getrokken, stof-over-stof dus. De weerstand hierbij is erg groot.

De gevolgen
Veel patiënten dragen vanwege deze problematiek geen (of minder vaak) kousen. Deze afname in therapietrouw betekent een verergering van de ziektetoestand met een teonemende kans op complicaties en navenante stijging van kosten

Een aantal patiënten krijt hulp van familieleden of thuiszorg. Niet alleen betekend dit een afname van onafhankelijk functioneren, maar tevens een extra kostenpost voor Thuiszorg. De kosten uigegeven aan hulp voor het aan- en uittrekken van kousen wordt door TNO (in een lage schatting, reistijd niet meegerekend) geraamd op 70 miljoen per jaar* (* TNO_rapport TG?96.175; Elastiche kousen, een knellend probleem; p.23).

De oplossing EUREKA
Speciaal voor dragers van Therapeutische Elastische Kousen (TEK) is het Eureka programma ontwikkeld. Het uiterst gladde materiaal zorgt ervoor dat de kous soepel over de voet glijdt. Eureka is beschikbaar in een aantal varianten.
 

  • Eureka Aan
Voor het aantrekken van alle soorten kousen (open of gesloten teenstuk, AD of Pantiy).
  • Eureka Aan XL
Het zelfde als de Eureka Aan maar dan bij extreem dikke voeten of benen.
  • Eureka Uit
Voor het uittrekken van alle soorten kousen (open of gesloten teenstuk, AD of Pantiy).
  • Eureka uit XL
Het zelfde als de Eureka Uit maar dan bij extreem dikke voeten of benen.
  • Eureka Combi
Combinatie verpakking van Eureka Aan Eureka Uit (niet in de XL uitvoering).

 Daarnaast hebben wij een type rubberen handschoenen geselecteerd, waarvan is vastgesteld dat ze veel grip op de kous uitoefenen zonder de kous te beschadigen. De handschoenen zijn leverbaar in de maten Small, Medium en Large.

klik op onderstaande link om de producten te bekijken.

Eureka
Rubberen (steunkous) handschoenen 

    13-09-2011 18:51