nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Vandaag 03-02-2011 stond er een artikel/interview in het Eindhovens Dagblad met Optimaal Plus:Optimaal wonen voor ouderen
 
Wie op zoek is naar materialen voor woningaanpassing of hulpmiddelen voor minder validen, kan dat vanaf nu vanuit de luie stoel thuis doen. Optimaal Plus, het nieuwe bedrijf van Heidy van Kemenade (25) uit Reusel, maakt dat mogelijk.
Van Kemenade werkte in de zorg en merkte dat het voor mensen soms moeilijk en ingewikkeld was om aan de juiste hulpmiddelen te komen. Daarom maakte ze een switch naar een eigen onderneming. Het assortiment van Optimaal Plus is zowel digitaal als in een productenmap te bekijken.
 
Hoe kunnen mensen jouw assortiment zien?
“Ik heb om te beginnen een website waar alle producten duidelijk zichtbaar op staan. Iedereen kan van daaruit digitaal bestellen, maar de mensen kunnen me ook mailen of bellen. Ik kan dan met het productenboek langskomen”.
 
Naast die huisbezoeken geef ik presentaties aan doelgroepen zoals ouderenbonden en mensen met een beperking. Op plaatsen waar deze mensen veel komen, zoals bij woningstichtingen of gemeenten liggen mijn folders. Bij klusdiensten voor senioren heb ik het ook onder de aandacht gebracht.”
 
Welke hulpmiddelen worden veel gevraagd?
“In de korte tijd dat ik nu online ben heb ik al veel vragen gehad over aangepaste telefoons. Ouderen die alleen wonen hoeven echt niet altijd een duur abonnement met een zorgcentrale af te sluiten. In veel gevallen volstaat een aangepast toestel dat na programmering familie en buren kan waarschuwen.
Daarnaast wordt ik veel betrokken bij woningaanpassingen. Dan denk ik mee bij het plaatsen van hulpmiddelen, van beugels tot douchezitjes en complete aangepaste toiletten.”
 
Kunnen mensen hun producten ook door Optimaal Plus laten installeren?
“Ik doe dat zelf niet, maar ik heb wel contacten met ervaren vakmensen die dat voor mij uitvoeren. Als iemand naar de gemeente gaat voor een woningaanpassing kunnen ze dan ook terecht voor het deel dat ze zelf moeten betalen, maar ook voor het deel dat de gemeente vergoed.”
 
Optimaal Plus is per mail bereikbaar op info@optimaalplus.nl
en per telefoon: 0497-844328
De website is www.optimaalplus.nl
 


    04-06-2012 19:20